Справа аеропорту «Бориспіль»: приватна компанія перерахувала компенсацію

Читать на русском
У Національному бюро повідомили, що приватна компанія вирішила добровільно перерахувати грошові кошти державному аеропорту.

Приватна компанія перерахувала державному аеропорту «Бориспіль» 36,5 млн грн як компенсацію за те, що впродовж 2013-2014 років користувалася послугами держпідприємства за заниженою вартістю. Вказані факти є предметом розслідування Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Приватна компанія добровільно перерахувала державному підприємству «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 36,5 млн грн як компенсацію за те, що впродовж 2013-2014 років користувалася послугами ДП за заниженою вартістю. Відповідні факти були предметом досудового розслідування детективів НАБУ», – інформує відомство.

Слідством встановлено, що держпідприємство надавало свої послуги зазначеній компанії зі знижкою у 50-80%. Після активізації слідчих дій приватна компанія вирішила добровільно компенсувати держпідприємству дохід, недоотриманий внаслідок надання преференцій. Кошти повертали кількома траншами впродовж другого півріччя 2021 року.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу ексгендиректора аеропорту «Бориспіль», президента МАУ Євгена Дихне. за версією слідства, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж, як вважає сторона, аеропорт «Бориспіль» не є потерпілою стороною, збитків йому не завдано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: