НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівнику аеропорту «Бориспіль» (доповнено)

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру двом посадовим особам державного аеропорту під Києвом.
аеропорт Бориспіль

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому керівнику державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляють пресслужби відомств.

«Прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому керівнику ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та начальнику служби орендних відносин у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн грн збитків підприємству», – інформують у прокуратурі.

Як повідомляють у НАБУ, слідство з'ясувало, що службові особи аеропорту «Бориспіль» з 2014-го до 2019 рік на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення приватним фірмам за заниженою вартістю. За двома незаконними договорами розмір завданої держпідприємству шкоди перевищує 16,5 млн грн.

«Оскільки майно належить Міністерству інфраструктури України, передавати його в оренду має право виключно Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою», – додали в НАБУ.

За даними слідства, службовці «Борисполя» припинили укладення таких договорів із приватними фірмами лише після отримання у 2019 році рекомендацій НАБУ про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню кримінального правопорушення. У відомстві додали, що НАБУ і САП продовжують розслідування інших епізодів у цьому ж аеропорту.

Як стверджують джерела «Слово і діло», про підозру повідомили чинному президенту авіакомпанії МАУ Євгену Дихне.

Нагадаємо, НАБУ повідомило Віталію Жукову про нову підозру. Також Національне бюро повідомило колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру. Раніше чиновникам «Укрзалізниці» вручили підозри за можливі зловживання під час впровадження системи закупівлі квитків на «Бориспільський експрес».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: