Зловживання в «Борисполі»: адвокатам надали доступ до документів

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання захисника обвинуваченого про надання тимчасового доступу до речей і документів.
Євген Дихнефото: Facebook

Вищий антикорупційний суд надав тимчасовий доступ до закритого кримінального провадження, яке є схожим до справи за обвинуваченням колишнього генерального директора державного аеропорту «Бориспіль», а нині президента авіакомпанії МАУ Євгена Дихне та начальниці служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесі Левочко у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 13 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказував адвокат Дихне, їм необхідний тимчасовий доступ до закритої справи, яку розслідувало Бориспільське районне управління поліції Національної поліції в Київській області. Захисник просив надати тимчасовий доступ до постанови про закриття цього провадження, оскільки це має вирішальне значення для встановлення підстав для закриття вже нової справи щодо Дихне та Левочко. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заперечував проти задоволення клопотання і вказував на затягування судового процесу.

Судді клопотання задовольнили і надали доступ до постанови про закриття. Вони встановили, що ту справу розслідували за такими ж самими обставинами і закрили у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення.

Як відомо, за версією слідства, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж, як вважає сторона, аеропорт «Бориспіль» не є потерпілою стороною, збитків йому не завдано.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу президента МАУ. Раніше «Слово і діло» розповідало деталі цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: