САП скерувала до суду справу президента МАУ

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовного колишнього гендиректора державного аеропорту.
Євген Дихнефото: МАУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора державного аеропорту «Бориспіль», а нині президента авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Євгена Дихне та начальниці служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесі Левочко за зловживання службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення колишнього керівника державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та начальника служби орендних відносин у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн грн збитків підприємству», – інформує прокуратура.

Справу скерували до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як відомо, за версією слідства, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі.

За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Нагадаємо, суд визначив заставу ексгендиректору аеропорту «Бориспіль» Дихне. Нещодавно журналіст «Слово і діло» з'ясував деталі цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: