У Казахстані президент скасував режим надзвичайного стану

Читать на русском
Режим НС скасували в містах Нур-Султан (колишня Астана) і Алмати, а також в Алматинській, Атирауській, Жамбильській ,Кизилординській і Мангістауській областях
Ілюстративне фотоReuters

У Казахстані президент Касим-Жомарт Токаєв прийняв рішення не продовжувати надзвичайний стан, які було оголошено в столиці країни та деяких регіонах через масові антиурядові протести.

Про це повідомляє інформаційне агентство КазТАГ.

Назарбаєв вперше за час протестів у Казахстані записав зверненняКолишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв від початку протестів у країні записав своє перше звернення до народу.

«З півночі 19 січня припиняється дія режиму НП у містах Нур-Султані та Алмати, а також в Алматинській, Атирауській, Жамбильській, Кизилординській та Мангістауській областях... Таким чином, вся країна повертається до нормального життя. Скасовуються введені на період НП комендантську годину та інші тимчасові обмеження. Завдяки єдності та згуртованості народу, самовідданій роботі правоохоронних органів і армії на всій території Казахстану відновлені порядок і спокій. Нехай в нашій країні завжди панують мир і благополуччя!»- сказано в повідомленні з посиланням на пресслужбу Токаєва.

Нагадаємо, 2 січня у Казахстані почалися протести через різке подорожчання скрапленого газу. Вони поширилися по всій країні та переросли в погроми та бандитизм. Контроль над містом Алмати був загублений. Пізніше уряду вдалося придушити заворушення.

Генпрокуратура Казахстану підрахувала, що всього під час мітингів загинули 225 осіб - це за офіційними даними. Скільки загинуло за неофіційними - невідомо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: