У Казахстані вимагають розкрити імена загиблих в ході протестів

Читать на русском
У Казахстані збирають підписи з вимогою розкрити імена загиблих в ході протестів. Громадяни також закликають владу надати допомогу сім'ям жертв і постраждалих.
t.me/nexta_live

У Казахстані збирають підписи з вимогою розкрити імена загиблих в ході протестів. Громадяни також закликають владу надати допомогу сім'ям жертв і постраждалих.

Про це повідомляє КазТАГ.

«Вимагаємо оприлюднити імена 225 осіб, загиблих і зниклих безвісти. Крім того, вимагаємо надати допомогу близьким загиблих і отримали важкі поранення за рахунок фонду «Народу Казахстану», – йдеться в повідомленні.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

Зауважимо, що серед жертв виявилися випадкові жертви і багатодітні батьки. В ініціативній групі вважають, що кількість загиблих буде збільшуватися, оскільки кількість зниклих безвісти і тих, хто перебуває в лікарнях, досі невідома.

Нагадаємо, Генпрокуратура Казахстану підрахувала кількість загиблих під час масових протестів. За останніми даними, під час мітингів загинули 225 осіб.

Додамо, мітинги проти підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Мангістауській області. Вони переросли у масові протести. Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ ввела війська.

Цього тижня президент країни Касим-Жомарт Токаєв заявив, що місію ОДКБ у Казахстані завершено.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: