Справа заводу «Краян»: експомічниці Труханова призначили безкоштовного захисника

Читать на русском
Антикорупційний суд під час підготовчого засідання залучив безоплатного захисника колишній помічниці одеського мера, яку обвинувачують у причетності до заволодіння коштами.
Альона Попова

Вищий антикорупційний суд призначив безоплатного захисника колишній помічниці міського голови Одеси Геннадія Труханова Альоні Поповій, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у причетності до справи про заволодіння коштами бюджету Одеси на купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян».

Таке рішення 12 січня ухвалила колегія суддів ВАКС у складі: головуючої Катерини Сікори, суддів Тетяни Гавриленко і Олени Танасевич, повідомляє «Слово і діло».

«Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві призначити захисника (Альоні Поповій – ред.), яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше ця ж колегія суддів відмовилася заочно судити колишню помічницю Труханова в цій справі. Наразі у провадженні досі триває підготовче судове засідання.

Як відомо, НАБУ заочно повідомило про підозру Поповій. Пізніше її оголосили в розшук, а суд заочно взяв під варту підозрювану.

Нагадаємо, за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: