Суд оштрафував двох обвинувачених у справі Труханова

Читать на русском
Антикорупційний суд наклав грошове стягнення на двох обвинувачених у справі про заволодіння коштами одеського бюджету.
Геннадій Труханов

Вищий антикорупційний суд наклав по 4758 грн грошового стягнення на двох обвинувачених у кримінальному провадженні про заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси на придбанні будівлі збанкрутілого заводу «Краян», так званої справи міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«19 жовтня колегія суддів ВАКС визнала неповажними причини неявки у судове засідання двох обвинувачених у справі заводу «Краян» та наклала на них грошове стягнення – по 4758 грн з кожного. Засідання мало відбутися 12 жовтня. Проте, екскерівник Департаменту комунальної власності Одеської міськради та його заступник не з'явилися на засідання та не повідомили суд про неможливість та про причини свого неприбуття», – інформують у суді.

За даними «Слово і діло», йдеться про Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова.

Нагадаємо, за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: