Суд заочно заарештував експомічницю Труханова

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива та прокурора про арешт підозрюваної, яка переховується за кордоном.

Суд заочно взяв під варту колишню помічницю міського голови Одеси Геннадія Труханова Альону Попову, яку Національна антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння понад 92 млн грн одеського бюджету.

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

«12 березня слідча суддя ВАКС обрала запобіжний захід колишній помічниці міського голови Одеси у вигляді тримання під вартою. Експомічницю підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться у повідомленні.

У суді додали, що Попова досі перебуває у розшуку, а після її затримання суддя не пізніше ніж за 48 годин розпочинає розгляд питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та колишній помічниці Труханова Поповій. Остання переховується за кордоном і тому перебуває у розшуку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: