У СБУ розповіли, скільки торік було кібератак на держсайти

Читать на русском
За минулий рік СБУ нейтралізувала понад 2 тисячі кібератак на урядові ресурси України. 80 зловмисників притягнуто до кримінальної відповідальності.

У 2021 році СБУ нейтралізувала понад 2 тисячі кібератак на урядові ресурси України.

Як повідомили у відомстві, 80 зловмисників притягнуто до кримінальної відповідальності, 26 із них – засуджено до різних термінів покарання.

Кібератака на держструктури України: що сталося та хто може стояти за нападомНа сайти держорганів України було скоєно кібератаку. Чи може бути до цього причетна Росія з огляду на те, що на Заході попереджали про такий розвиток подій.

Також було викрито десятки мереж інтернет-агентури спецслужб РФ. Зокрема, підконтрольне ФСБ РФ хакерське угруповання Armageddon, яке вчинило спробу кібератаки на українські урядові ресурси.

Крім того, правоохоронці ліквідували понад 20 ботоферм, які поширювали контент для розхитування внутрішньо-політичної обстановки в країні. А серед задокументованих фактів підривної діяльності – поширення дезінформації щодо ситуації з COVID-19.

Нагадаємо, в ніч проти 14 січня сталася глобальна хакерська атака на держсайти України. Не працювали сайти МОН, МЗС, ДСНС, Кабміну, Міненерго, сайт «Дія».

СБУ разом із Держспецзв'язку та Кіберполіцією розслідують причетність спецслужб РФ до цієї кібератаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: