Темпи російської паспортизації ОРДЛО різко впали – Гармаш

Читать на русском
Гармаш закликав не розслаблятися - хоча через втрату інтересу Кремля темпи паспортизації знизилися, вона триватиме
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Росія різко знизила темпи роздачі своїх паспортів на окупованих територіях Донбасу, оскільки після виборів до Державної Думи РФ в Кремлі втратили інтерес до цього процесу.

Про це розповів представник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24».

Нові правила реєстрації: як хочуть спростити видачу паспортів для жителів Донбасу та КримуЯкі нові правила реєстрації місця проживання для мешканців окупованих території пропонують у Раді, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Процес активної паспортизації закінчився разом з проведенням на території ОРДЛО виборів до російської Держдуми. Зараз паспортизація проводиться вкрай мляво. У мене немає цифр, я б не вірив російським цифрам, тому що навіть на сайті МВС Росії одні повідомлення про паспортизацію спростовують попередні. Тому тут різна може бути статистика. Єдине, про що можна говорити абсолютно впевнено – Динаміка помітно знизилася, інтерес до цього процесу в Кремлі зараз пропав» - заявив він.

Втім, Гармаш закликав не розслаблятися - хоча через втрату інтересу Кремля темпи паспортизації знизилися, вона триватиме.

«Але, знову ж таки, все впирається в отримання паспортів так званих «республік», тільки власники цих паспортів можуть претендувати на отримання російського паспорта. А в «республіках» на роки вперед вже розписана черга – до 2025 року. Тому процес сильно сповільнився – в першу чергу, напевно, тому, що Кремль втратив до цього актуальний інтерес» - резюмував він.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данилов також заявив, що темпи російської паспортизації на тимчасово непідконтрольній території Донбасу сповільнилися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: