У Міноборони відреагували на звинувачення Росії у підготовці провокації з хімзброєю

Читать на русском
У Міноборони України наголосили, що Росія не вперше звертається до подібної дезінформації.
З відкритих джерел

У Міноборони назвали дезінформацією заяву Росії про те, що нібито українські військовослужбовці та представники американських приватних військових компаній готують на Донбасі провокації з використанням хімзброї.

Про це повідомили у пресслужбі відомства у середу, 22 грудня.

У заяві заперечується присутність співробітників американських приватних військових компаній на сході країни.

Компроміс чи мир з позиції сили: як змінювалася думка українців щодо розв'язання конфлікту на ДонбасіЗа роки війни на Донбасі менше українців згодні на мир за будь-яку ціну, але більше почали виступати за частковий компроміс.

«В Україні немає приватних військових компаній, зокрема іноземних. Крім тих, що на тимчасово окупованих територіях України використовує Російська Федерація. Також не відповідає дійсності та інше твердження про нібито «доставку резервів невстановленого хімічного компонента для здійснення провокацій у містах Авдіївка та Лиман». Єдина загроза миру та безпеці українських громадян та територіям походить від російських окупаційних військ, які порушують режим припинення вогню, вбивають українських громадян та блокують роботу міжнародної місії», - наголошується в коментарі.

У Міноборони України наголосили, що Росія не вперше звертається до подібної дезінформації та нагадали, що у 2018 році були поширені фейкові повідомлення про «сині бочки з нібито отруйною речовиною в Красногорівці».

«_Водночас, оскільки остання дезінформація озвучена на найвищому військово-політичному рівні, до неї слід поставитися з усією серйозністю. Як до підготовки конкретної провокації, сценарій якої вже розроблено у Кремлі»_4, - зазначили у Міноборони.

У заяві також йдеться, що ЗСУ поважають міжнародне гуманітарне право, дотримуються Мінських домовленостей та тримають оборону своїх кордонів.

Раніше ми писали про те, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу 21 грудня звинуватив Збройні сили України та США у підготовці на Донбасі провокації із застосуванням хімічної зброї. Нібито на Донбасі є співробітники американських приватних військових компаній, яким доставили компоненти хімічних речовин, що вражають.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: