Денурсултанізація: у Казахстані знімають таблички з ім'ям Назарбаєва

Читать на русском
Таблички з ім'ям експрезидента не поспішають відновлювати після погромів, а ті, що не постраждали - демонтують без пояснення причин
Денурсултанізація в діїTelegram

** У Казахстані після масштабних протестів зі схвалення влади почали знімати таблички зі згадкою імені колишнього президента країни Нурсултана Назарбаєва. Ліквідуються не тільки таблички з його ім'ям, а й інші згадки першого глави держави.**

Про це повідомляє інформаційне агентство КазТАГ.

За даними агентства, вже після протестів зникли мармурові таблички російською і казахською мовами біля будівлі Фонду Нурсултана Назарбаєва; ніяких пояснень цієї події з боку влади не надійшло. Окрім того, в залі нарад в будівлі поліції міста Алмати зникли згадки Назарбаєва під його цитатами (самі цитати, мабуть, поки що на місці).

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

Також, хоча влада ударними темпами веде відновлення постраждалого від погромів Алмати, вони не поспішають відновлювати таблички, на яких згадується ім'я Назарбаєва. Зокрема, мова йде про покажчики на проспекті Назарбаєва в місті. А столиця країни, Нур-Султан (кол. Астана) все частіше згадується в ЗМІ Казахстану під своєю попередньою назвою, або як просто «столиця».

Нагадаємо, раніше з національних компаній Казахстану звільнили двох зятів Нурсултана Назарбаєва - Дімаша Досанова та Кайрата Шаріпбаєва.

Сам Назарбаєв, всупереч повідомленням про його втечу, хвороби або смерті, знаходиться в столиці Казахстану. Також він підтримує зв'язок з президентом країни Касим-Жомартом Токаєвим.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: