На Донбасі стався витік хімікатів, це може стати приводом для нападу РФ – розвідка

Читать на русском
В окупованій Горлівці на Донбасі стався витік хімікатів. Українська розвідка вважає, що це може бити використано як привід для вторгнення Росії.
Фото ogo.ua

В окупованій Горлівці на Донбасі стався витік хімікатів. Українська розвідка вважає, що це може бути використано як привід для вторгнення Росії.

Про це повідомили на Facebook Головного управління розвідки Міноборони.

В окуповану Горлівку Донецької області доставили ємності, із яких через порушення герметичності відбувається витік у повітря хімікатів. Відомо, що їх на Донбас привезли з Росії.

«За інформацією військової розвідки України, 14 січня до окупованої російськими військами Горлівки на ПАТ «Концерн Стирол» доставлено ємності з аміаком, з яких через порушення герметичності відбувається витік в повітря отруйних речовин», – йдеться в повідомленні.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Розвідка вважає, що ця техногенна катастрофа може бути використана для того, щоб звинуватити Україну в застосуванні отруйних хімічних речовин. У свою чергу, таке звинувачення може бути приводом для розширення російської агресії.

Нагадаємо, над Україною, як і раніше, нависає загроза російського вторгнення. На переговорах у Женеві не вдалося домовитися про щось істотне, а російські війська продовжують накопичуватися біля українських кордонів. Західні експерти розповіли про сценарії можливого російського вторгнення в Україну.

Раніше ми писали про те, що у РФ задумали повторити сценарій 2014 року і хочуть провести спецоперацію на Донбасі під чужим прапором, щоб створити привід для збройного вторгнення на територію України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: