На Донбасі бойовики обстріляли безпілотник ЗМІ ОБСЄ

Читать на русском
Під час польоту, крім обстрілу, безпілотник також зіткнувся з впливом перешкод сигналу GPS - ймовірно, внаслідок спроб атакувати БПЛА засобами глушіння
Ілюстративне фотоosce.org

Проросійські бойовики в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі обстріляли зі стрілецького озброєння безпілотний літальний апарат, запущений для контролю спостерігачами СММ ОБСЄ.

Про це повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) у щоденному звіті № 9/2022 від 15 Січня.

2021 рік на Донбасі: як змінювалася інтенсивність обстрілівНа Донбасі за рік було зафіксовано 2 тисячі 744 обстріли. Загинуло 70 українських військових, 229 отримали поранення.

«Перебуваючи на східній околиці н.п. Василівка (непідконтрольний уряду, 20 км на північ від Донецька) і керуючи безпілотним літальним апаратом (БПЛА) малого радіуса дії, про політ якого повідомлялося завчасно, спостерігачі чули 14 пострілів зі стрілецької зброї орієнтовно за 100-200 м на південний захід. За оцінкою, вогонь вели в напрямку БПЛА» - сказано в повідомленні.

Під час польоту, крім обстрілу, безпілотник також зіткнувся з впливом перешкод сигналу GPS - ймовірно, внаслідок спроб атакувати БПЛА засобами глушіння. У підсумку спостерігачі змушені були приземлити безпілотник і покинути район.

Нагадаємо, що 12 січня СММ ОБСЄ вже зіткнулася з спробами бойовиків заглушити моніторингові БПЛА. Жоден апарат втрачений не був.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: