Німеччина має припинити блокувати поставки зброї Україні – посол

Читать на русском
Німеччина має відмовитись від політики блокування надання Україні оборонної зброї, заявив посол Андрій Мельник.
фото з відкритих джерел

Німеччина має відмовитися від політики блокування надання Україні оборонної зброї та допомогти Україні захищатися від агресії РФ.

Про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник газетам Funke Mediagruppe, що вийшли у понеділок, 10 січня, передає Укрінформ.

У Німеччині озвучили офіційну позицію з питання поставок озброєння для УкраїниПопри зміну уряду Німеччини, за заявами нової глави МЗС ФРН можна судити про те, що військової допомоги від Берліна Україна не дочекається

Він закликав новий уряд «відмовитися від існуючої – з погляду моралі абсолютно хибної – політики блокування та терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням», адже українці мають повне право на самооборону.

Німеччина, на думку посла, несе таку саму історичну відповідальність перед Україною за злочини нацизму, як і перед Ізраїлем. Саме тому, за його словами, Україна має право розраховувати на «масивну військову підтримку» з боку ФРН саме зараз, щоб значно підвищити ціну нападу Путіна на Україну та встигнути його запобігти.

Крім того, дипломат закликав уряд Німеччини пролобіювати якнайшвидший вступ України до НАТО та ЄС. На його думку, лише членство України у Північноатлантичному альянсі відіб'є у Путіна спокусу нападати на Україну.

Нагадаємо, в МЗС заявили, що влада України планує відновити переговори про поставки озброєнь з новим урядом Німеччини.

Посол Німеччини заявив, що новий уряд ФРН не дасть Україні зброї.

Президент України Володимир Зеленський висловився про позицію Німеччини щодо зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: