Зеленський та президент Азербайджану підписали декларацію: про що домовилися

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський сьогодні підписав спільну декларацію із президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.
report.az

Президент України Володимир Зеленський сьогодні підписав спільну декларацію із президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим, у якій зафіксовано позицію двох країн щодо багатьох питань та викликів.

За інформацією Укрінформу, церемонія підписання низки двосторонніх документів відбулася у Києві у п'ятницю, 14 січня.

«Ми підписали спільну декларацію президентів України та Азербайджану. Нею закріплено готовність надавати взаємну підтримку суверенітету, територіальній цілісності нашої держави у міжнародно визнаних кордонах, спільно протидіяти гібридним загрозам, прагнення забезпечити мир та стабільність у Чорноморсько-Каспійському регіоні та за його межами. Ці та низка інших позицій декларації свідчать про єдність та близькість наших поглядів щодо багатьох питань та викликів як регіонального, так і глобального виміру», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні в Україні із візитом президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Президент Володимир Зеленський заявив про те, що товарообіг між Україною та Азербайджаном уперше за 7 років досяг рекордних показників – майже 1 млрд доларів.

Ще рік анонсувалося, що між Києвом та Кишиневом може з'явитися транспортний коридор.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: