Товарообіг між Україною та Азербайджаном досяг рекордних значень – Зеленський

Читать на русском
Товарообіг між Україною та Азербайджаном вперше за 7 років досяг рекордних показників – майже 1 млрд доларів.
president.gov.ua

Товарообіг між Україною та Азербайджаном вперше за 7 років досяг рекордних показників – майже 1 млрд доларів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільного із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим брифінгу у Києві 14 січня.

Між Києвом і Кишиневом може з'явитися транспортний коридорМіж Києвом і Кишиневом планують створити автомобільний транспортний коридор, який з'єднає шлях між містами.

«Товарообіг (між Україною та Азербайджаном – ред.) не тільки не знизився, незважаючи на те, що відбувається по всьому світу і наші держави не виняток, незважаючи на COVID-19 та всупереч пандемії вперше за 7 років товарообіг досяг рекордних показників майже 1 млрд доларів», - сказав Зеленський.

Президент також повідомив, що Україна та Азербайджан обговорюють можливість створення транспортного коридору, який окрім цих двох країн об'єднає ще Грузію та Молдову.

«Ми й надалі працюватимемо над низкою перспектив. Серед іншого – це створення транспортного коридору, можливо, у рамках ГУАМ, який об'єднає Україну, Азербайджан, Грузію та Молдову», - сказав він.

Зеленський додав, що під час сьогоднішньої зустрічі делегаціями двох країн було підписано 6 спільних декларацій у різних сферах. А у першій половині року президенти також домовилися провести засідання спільної комісії з економічного співробітництва.

Нагадаємо, сьогодні в Україні із візитом президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Ще рік тому анонсувалося, що між Києвом та Кишиневом може з'явитися транспортний коридор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: