Азербайджан ініціює переговори щодо делімітації кордонів з Вірменією

Читать на русском
Азербайджан виступає за якнайшвидший початок переговорів щодо делімітації кордону з Вірменією.
фото з відкритих джерел

Азербайджан виступає за якнайшвидший початок переговорів щодо делімітації кордону з Вірменією.

Про це йдеться у поширеній у суботу заяві МЗС республіки у зв'язку з напруженістю, що виникла останніми днями на кордоні двох країн.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

«В останні дні Збройні сили (ЗС) Вірменії продовжили провокації, що викликали напруженість на кельбаджарському напрямку азербайджано-вірменського державного кордону...Висунуті МЗС Вірменії звинувачення проти Азербайджану в порушенні суверенної території цієї країни є абсолютно безпідставними. Саме для того, щоб запобігти подібним фальшивим звинуваченням, Азербайджан виступає за якнайшвидший початок переговорів щодо делімітації кордону двох країн», - сказано в заяві.

МЗС Азербайджану закликало вірменську сторону «відмовитися від спроб перешкоджати процесу побудови миру, цілеспрямовано створюючи напруженість у регіоні, та повністю виконувати взяті на себе зобов’язання відповідно до тристоронніх заяв».

Нагадаємо, ситуація на кордоні Азербайджану та Вірменії залишається напруженою вже два дні. У четвер та п'ятницю Міноборони Азербайджану повідомило про обстріл на кельбаджарській ділянці держкордону з Вірменією. Було вбито азербайджанського військовослужбовця.

У листопаді Азербайджан та Вірменія домовилися про розблокування транспортних коридорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: