Азербайджан віддав Вірменії військовополонених за сприяння ЄС

Читать на русском
Це стало можливим за підсумками зустрічі у Брюсселі президента Азербайджану Ільхама Алієва та прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна.
Ілюстративне фотофото: Media.az

Азербайджан за посередництва Євросоюзу передав Вірменії 10 її військових, взятих у полон 16 листопада, під час сутичок у спірних прикордонних районах.

Про це повідомляє «Радіо Азатутюн».

Зазначається, що Азербайджан передав Вірменії полонених військових сьогодні, 19 грудня. Спершу інформація поширилася в азербайджанських ЗМІ, далі її підтвердили і в Єревані.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Водночас, це стало можливим за підсумками зустрічі у Брюсселі президента Азербайджану Ільхама Алієва та прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна з ініціативи президента Євроради Шарля Мішеля, та двосторонньої зустрічі Алієва і Мішеля.

«Це важливий гуманітерний жест, що свідчить про взаємне бажання посилити довіру, як ми і обговорили в Брюсселі. ЄС сприяв перевезенню до Єревану», - написав у своєму Twitter Шарль Мішель.

При цьому, рейс із полоненими супроводжував спецпредставник ЄС у справах Південного Кавказу та кризи у Грузії Тойво Клаар.

Нагадаємо, що Азербайджан ініціює переговори щодо делімітації кордонів з Вірменією.

Напередодні на кордоні Вірменії та Азербайджану знову відбулися бойові дії. Країни звинуватили один одного в провокаціях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: