Екснардепа «БПП» затримано за підозрою у привласненні 17 тисяч доларів – ДБР

Читать на русском
ДБР затримало колишнього нардепа фракції партії Блок Петра Порошенка Андрія Немировського, який попередньо обманом привласнив 17 тис. доларів.
dbr.gov.ua

Співробітники Держбюро розслідувань затримали народного депутата України VIII скликання, члена фракції партії «Блок Петра Порошенка», який попередньо обманом привласнив 17 тис. доларів.

Про це повідомила пресслужба ДБР у четвер, 13 січня.

ДБР розраховує, що запобіжний захід Порошенку оберуть 17 січняПетро Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня. В ДБР планують у цей день обрати колишньому президентові запобіжний захід.

За інформацією джерел «Слово і діло», затриманим є Андрій Немировський.

«За попередньою інформацією, екснардеп пообіцяв допомогти громадянину, який діяв в інтересах аграрного підприємства. Він гарантував, що за 17 тис. доларів «вирішить питання» щодо отримання позитивного висновку оцінки впливу на довкілля Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України», - йдеться у повідомленні.

ДБР викрило на шахрайстві екснардепа партії «Блок Петра Порошенка»Державне бюро розслідувань

У ДБР уточнили, що зараз колишній нардеп обіймає посаду позаштатного радника голови Держекоінспекції.

Під час першої передачі колишній народний депутат отримав від потерпілого $2 тис. У четвер, 13 січня, чоловіка затримали слідчі ДБР при отриманні другої частини коштів - $15 тис.

Попередня кваліфікація: шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч.3 ст.190 ККУ).

«Наразі проводяться обшуки за місцем роботи та мешкання фігуранта, а також у приміщенні суб’єкта господарської діяльності, що надає послуги з оформлення та подачі документів для отримання висновків оцінки впливу на довкілля. Також перевіряється причетність до вказаного злочину службових осіб Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та Державної екологічної інспекції», - додали в бюро.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що НАБУ та САП викрили прокурора Офісу генпрокурора у шахрайстві.

Напередодні у ДБР звинуватили Петра Порошенка у неявці до суду. У бюро сподіваються, що йому оберуть запобіжний захід 17 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: