До порту Одеси прибуло два балкери з вугіллям із США

Читать на русском
В одеському порту Південний та порту ТІС розвантажують балкери Volos та Cora Oldendorf, які сьогодні привезли для українських ТЕЦ дві партії енергетичного вугілля зі США.
ілюстративне фотофото з відкритих джерел

В одеському порту «Південний» та приватному порту «ТІС» розвантажують балкери Volos та Cora Oldendorf, які сьогодні привезли для українських ТЕЦ дві партії енергетичного вугілля із США.

Про це повідомила прессекретар порту «Південний» Тетяна Бахтіарова, передає Укрінформ.

Нестача вугілля та проблеми з електроенергією: чи справді Україна опинилась на порозі енергетичної кризиЧи загрожує найближчим часом Україні енергетична криза і чи може від цього постраждати населення, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«75 тис. тонн енергетичного вугілля доставив 12 січня до порту «Південний» балкер Cora Oldendorf під прапором Ліберії. Це восьме судно типу «Панамакс», що виконало замовлення компанії «ДТЕК Енерго». Докери розпочали розвантаження балкера», – розповіла Бахтіарова.

Вона додала, що 14-15 січня портовики очікують на прибуття судна W ARCTURUS, яке доставить до ДП «МТП «Південний» ще 74 тис. тонн вугілля для ПАТ «Центренерго».

У той же час біля причалу терміналу ТІС триває перевалка 75,5 тис. тонн енергетичного вугілля, доставленого балкером Volos зі штату Луїзіана.

Нагадаємо, у Міненерго розповіли, як за місяць зросли запаси вугілля на складах.

Раніше повідомлялося, що РФ, як і раніше, блокує постачання енерговугілля з Казахстану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: