Закупівлі вугілля для ТЕС візьме під свій контроль Рада нацбезпеки – Данілов

Читать на русском
Зараз ситуація із запасами вугілля контрольована. Для уникнення проблем у майбутньому РНБО візьме купівлю вугілля під свій контроль
Олексій Данилов5 канал

Питання придбання вугілля для українських теплоелектростанцій буде контролюватися безпосередньо апаратом Ради національної безпеки та оборони для уникнення можливих проблем з наявністю вугілля в майбутньому.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання 30 грудня.

За його словами, зараз ситуація із запасами вугілля контрольована.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Ми сьогодні не бачимо, що повинні бути ті чи інші проблеми, але вугілля потрібно закуповувати, і сьогодні було відповідне доручення, щоб апарат Ради нацбезпеки та оборони взяв під контроль закупівлю вугілля, яка відбувається для наших ТЕС» - сказав він, додавши, що питання забезпечення ТЕС вугіллям знаходиться на контролі президента та апарату Радбезу.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував, що найближчим часом відразу чотири теплоелектростанції перейдуть з споживання вугілля на використання природного газу. Це пов'язано з тим, що газу в країні поки вистачає, а ось з вугіллям проблеми.

17 грудня в офісі президента відбулося засідання координаційного енергетичного штабу. Влада запевнила, що ситуація в енергетиці України - стабільна, контрольована, хоч і напружена. Однак і в цих умовах Україна зможе накопичити запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: