РФ як і раніше блокує поставки енерговугілля з Казахстану – Галущенко

Читать на русском
Росія, як і раніше, блокує поставки законтрактованого Центренерго вугілля через свою територію.
Energy Club

Росія як і раніше блокує постачання законтрактованого ПАТ «Центренерго» енерговугілля через свою територію. Поки що вирішити питання не вдається.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на брифінгу у Києві у середу, 5 січня, передає Інтерфакс-Україна.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Ні, вугілля з Казахстану не йде. Є укладений ПАТ «Центренерго» контракт на 660 млн. тонн кута для ОЗП, але через відповідні дії з боку Російської Федерації відбувається блокування транзиту російською територією. Як ми, так і «Центренерго» не бачимо інших можливого фізично це вугілля отримати», – сказав міністр.

При цьому він підкреслив, що вугілля морським шляхом йде в Україну «за чітким графіком, стабільним є накопичення в самих портах».

«Обсяг імпортного вугілля, яке надходить в Україну морським шляхом, на опалювальний сезон буде на рівні 1,6-1,8 млн тонн, можливо, навіть більше», - зазначив Галущенко.

Загалом у листопаді-грудні 2021 року в Україну прибули шість суден «Панамакс», законтрактованих «ДТЕК Енерго». На кінець 2021 року отримано морським шляхом близько 300 тис. тонн енерговугілля. У січні 2022 року заплановано прибуття ще двох суден із вугіллям із Австралії сумарним обсягом близько 150 тис. тонн.

Нагадаємо, Росія почала блокувати поставки вугілля з Казахстану ще восени минулого року.

У Кабміні розповіли, як планують за зиму накопичити запаси вугілля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: