Шмигаль анонсував перехід ТЕС і ТЕЦ з вугілля на газ

Читать на русском
Прем'єр розповів, які чотири ТЕС і ТЕЦ перейдуть на газ замість вугілля. Дія багато в чому вимушена - вугілля не вистачає
Луганська ТЕСВікіпедія

Найближчим часом відразу чотири теплоелектростанції перейдуть зі споживання вугілля на використання природного газу. Це пов'язано з тим, що газу в країні поки вистачає, а ось з вугіллям проблеми.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 17 грудня, повідомляє Урядовий портал.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«З боку Міненерго і Кабінету міністрів були підготовлені спеціальні допоміжні послуги для Луганської ТЕС, двох ТЕЦ і ще однієї теплоелектростанції. Для них розроблено ряд заходів і додаткова послуга для роботи на газі» - розповів він.

Шмигаль також поклав на НКРЕКП обов'язок ввести додаткову послугу і встановити справедливу та адекватну ціну на газ для Луганської ТЕС. Причина в тому, що фізичної можливості постачати на станцію вугілля немає - на відміну від газу.

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

Нагадаємо, раніше Шмигаль оцінив проходження 2021-2022 в Україні. За його словами, перші два місяці показали, що на сьогодні опалювальний сезон в Україні проходить стабільно, запасів енергоресурсів для проходження зими достатньо.

А ось ексглава Офісу президента іншої думки. За його словами, Україна стоїть на порозі енергетичної кризи. Вугілля катастрофічно не вистачає, влада намагається ввести в дію всі наявні енергоблоки АЕС, щоб ліквідувати брак електроенергії, а якщо вдарять морози - не уникнути відключень опалення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: