Українські військові пройдуть навчання в 13 країнах у 2022 році – Міноборони

Читать на русском
Наступного, 2022 року, 167 військовослужбовців та працівників ЗСУ будуть направлені до 13 країн для навчання у військових навчальних закладах.
З відкритих джерел

Наступного, 2022 року, 167 військовослужбовців та працівників ЗСУ будуть направлені до 13 країн для навчання у військових навчальних закладах.

За інформацією пресслужби Міноборони, голова відомства Олексій Резніков підписав указ, яким затвердив План кадрового забезпечення міжнародних програм навчання військовослужбовців та працівників Збройних Сил України у військових іноземних держав у 2022 році.

Відбір кандидатів, які відповідають вимогам, триватиме до 28 січня 2022 року.

Міжнародні військові навчання: які маневри пройдуть в Україні в 2021 роціУкраїна в 2021 році проведе військові навчання за участю США, Великої Британії, Польщі та інших країн-членів НАТО.

За словами Резнікова, такі програми є важливим внеском міжнародних партнерів у професійний розвиток наших військових на всіх рівнях управління.

«Наш основний потенціал – це люди, які керують технікою, планують операції, котрі аналізують ситуацію. І завдяки нашим міжнародним партнерам, наші військові можуть підвищувати кваліфікацію у найкращих профільних «вишах» та тренувальних закладах за кордоном та впроваджувати євроатлантичні засади вже в Україні. Наступного року наші військові зможуть пройти такі навчання у Британії, США, Туреччині, Німеччині, Естонії, Італії, Латвії, Литві, Австрії, Польщі, Словенії, Румунії та Словаччині», – зазначив Олексій Рєзніков.

Голова Міноборони також повідомив, що для створення цілісної системи підготовки та подальшого ефективного використання професійного персоналу ЗСУ, у поточному році розроблено та затверджено низку документів, які дозволять придбати військовими спеціалістами нові компетенції.

Раніше ми писали про те, що Рада ухвалила законопроект щодо допуску іноземних військових в Україні для участі у багатонаціональних навчаннях у 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: