США виділили 25 млн на будівництво двох патрульних катерів для України

Читать на русском
Наразі США законтрактували вже 10 катерів Mark VI для України в рамках програми міжурядових закордонних військових продаж Foreign Military Sales (FMS).
wikimedia

Пентагон замовив будівництво двох патрульних катерів Mark VI для України.

На будівництво катерів у рамках програми міжурядових закордонних військових продаж Foreign Military Sales, було виділено більш ніж 25 млн доларів, повідомляє пресслужба Міноборони США.

Відомо, що американська компанія SAFE Boats International отримає понад 25 млн. доларів на будівництво двох патрульних катерів Mark VI, а також їх оснащення, активацію та навчання екіпажів.

Епоха ультиматумів: як нагнітається напруженість довкола УкраїниМіністр оборони Російської Федерації звинуватив Україну у спробах використати заборонену зброю.

Роботи триватимуть у Такомі, штат Вашингтон – будівництво катерів планують завершити вже до березня 2026 року.

Наразі США законтрактували вже 10 катерів Mark VI для України в рамках програми міжурядових закордонних військових продаж Foreign Military Sales (FMS).

Mark VI – це бойові патрульні катери, котрі призначені для патрулювання прибережних морських територій та захисту портів.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Пентагон планує ділитися з Україною оперативними розвідданими щодо військ РФ.

Також нагадаємо, що Пентагон підтвердив готовність допомогти Україні захиститися від РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: