У Казахстані оцінили втрати бізнесу через протести

Читать на русском
Бізнес у Казахстані внаслідок вуличних протестів зазнав збитків у понад 220 мільйонів доларів.
фото ЕРА

Бізнес у Казахстані внаслідок вуличних протестів завдав збитків у понад 95 млрд тенге (понад 220 млн доларів). Більшість втрат – в Алмати.

Відповідні дані у вівторок, 11 січня, оприлюднила Національна палата підприємців Казахстану.

У Казахстані кількість затриманих наближається до 10 тисячУ Казахстані кількість затриманих під час масових протестів продовжує зростати і незабаром може сягнути 10 тисяч.

«Загальна сума збитків склала, за приблизними підрахунками, понад 95,3 млрд. тенге, в Алмати - 93,8 млрд. тенге», - йдеться в повідомленні.

Загалом бізнес постраждав у дев'яти регіонах, найбільше в Алмати.

«Виявлено 1528 постраждалих суб'єктів бізнесу, розташованих в 1709 об'єктах, з них в Алма-Аті - 1408 суб'єктів, розташованих в 1578 об'єктах. Найбільш постраждалими галузями виявилися торгівля – 1 448, громадське харчування – 32, фінсектор – 37, логістика – 9 та ЗМІ – 2», - повідомили у Нацпалаті.

У відомстві уточнили, що збитки були заподіяні як мародерством, так і неможливістю проводити операції через відключення інтернету. Нацпалата продовжує оцінку збитків у міру надходження інформації з регіонів.

Нагадаємо, економічні збитки Казахстану від вуличних акцій протесту в країні попередньо можуть становити 2-3 млрд доларів. Про це повідомляв президент країни Касим-Жомарт Токаєв.

Напередодні Токаєв заявив, що порядок у Казахстані відновлено. Місію ОДКБ почнуть виводити із Казахстану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: