Депутат з Сумщини не задекларував доходів і майна на 6,2 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство закінчило контроль повноти заповнення декларації депутатом Шосткинської міськради в Сумській області.
Дмитро Лощаков

Депутат Шосткинської міської ради в Сумській області від фракції «Опозиційна платформа-За життя» Дмитро Лощаков не задекларував доходи та майно на загальну суму майже 6,2 млн грн, що є ознакою кримінального правопорушення.

Про це йдеться в акті автоматизованого контролю Національного агентства з питань запобігання корупції за повнотою заповнення декларації, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, депутат Лощаков не задекларував майже 2,8 млн грн доходу від зайняття підприємницькою діяльністю. Також він не зазначив у декларації цілу низку майна, а саме 81 об'єкт нерухомості загальною вартістю 3,32 млн грн. Серед майна згадується 78 земельних ділянок, які Лощаков орендує; будинок механізаторів та крутий тік загальною площею понад 1000 кв. м; птахоферму та житловий будинок у Шостці Сумської області загальною площею 64,1 кв. м.

Крім того, політик не задекларував два автомобілі Камаз і Зил, а також причіп до нього вартістю понад 60 тисяч грн.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 6 194 723 грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого статтею 366-2 Кримінального кодексу України», – йдеться в акті НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: