Нардеп із «Довіри» Кіт не задекларував землю у Львівській області – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації члена українського парламенту від депутатської групи і знайшло там неточності.
Андрій Кітфото: Facebook

Народний депутат від групи «Довіра» Андрій Кіт не задекларував земельну ділянку у Львівській області вартістю понад 300 тисяч гривень, що є адміністративним правопорушенням.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, нардеп Кіт не вніс до декларації земельну ділянку загальною площею 1200 квадратних метрів, яка розташована на території Жирівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області. Належність цієї ділянки за нардепом встановлено державним актом від 1998 року. За оцінками експерта, станом на 31 грудня 2020 року, вартість цієї землі могла становити 330 290 грн.

Андрій КітНародний депутат України

Також нардеп неправильно вказав власника землі площею 1500 кв. м в селі Ясенівці Львівської області. Крім того, політик не вказав вартість земельних ділянок, якими володіє його дружина.

До того ж, Кіт не задекларував фінансові зобов'язання своєї дружини, а саме невнесення до статутного капіталу ТОВ «Яросад» 200 тисяч гривень і ТОВ «Львівські свинки» – 1 млн грн. Водночас НАЗК не знайшло ознак незаконного збагачення чи необґрунтованого активу в нардепа.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на загальну суму 330 290 грн, що перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – вказують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: