Депутат з Миколаївщини не задекларував нерухомості на 3,5 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство закінчило контроль повноти заповнення декларації депутатом сільської ради в Миколаївській області.

Депутат Горохівської сільської ради Снігурівського району Миколаївської області Петро Кугляр не задекларував низку земельних ділянок та іншу нерухомість на загальну суму майже 3,5 млн грн.

Про це йдеться в акті автоматизованого контролю Національного агентства з питань запобігання корупції за повнотою заповнення декларації, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, депутат Кугляр не вказав житловий будинок площею 60,3 квадратних метри в селі Новософіївка Миколаївської області (НАЗК не змогло дізнатися його вартість); адміністративну будівлі в селі Суворе Миколаївської області площею 173 кв. м (немає вартості); дев'ять земельних ділянок; їдальню в Суворому площею 286,3 кв. м (вартість 8779 грн); колишню будівлю школи у Суворовому площею 518,3 кв. м; колишню будівлю млина площею 145 кв. м; колишню будівлю гуртожитку площею 837,1 кв. м; майнові комплекси та будівлю вагову. Загальна вартість незадекларованого майже 3,5 млн грн.

Сам він пояснив, що всі помилки в декларації є ненавмисними та допущені депутатом через необізнаність.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 3 497 345 грн, що становить розмір від 500 до 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – йдеться в акті НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК з'ясувало, що народний депутат із групи «Довіра» Андрій Кот не задекларував землю у Львівській області. Також Нацагентство вважає, що нардеп Ірина Констанкевич не задекларувала орендовану квартиру у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: