Блінкен підтвердив, що США і Росія обговорять питання нерозміщення ракет в Європі

Читать на русском
Блінкен зазначив, що ці питання входять до числа заходів для зміцнення довіри, на які Сполучені Штати можуть піти
Ентоні Блінкенstate.gov

Сполучені Штати Америки дійсно готові обговорити з Росією питання нерозміщення ракет у Східній Європі, а також скорочення масштабів військових навчань.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє американський телеканал ABC News.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

«Є заходи щодо зміцнення довіри, є заходи щодо зниження ризику, і всі вони, якщо будуть здійснюватися на взаємній основі, я думаю, можуть дійсно знизити напруженість і вирішити проблеми... Точно так само є домовленості про розміщення звичайних озброєнь в Європі, про такі речі, як масштаб навчань, які, якщо вони будуть дотримуватися на взаємній основі, тобто Росія виконає свої зобов'язання, які вона неодноразово порушувала, є підстави для зниження напруженості, забезпечення більшої прозорості, створення більшої довіри, і все це усунуло б заклопотаність, яку нібито відчуває Росія» - сказав він.

Нагадаємо, раніше деякі американські видання повідомили, що під час серії переговорів з Росією 10-13 січня США можуть запропонувати у якості теми для обговорення питання розміщення ракет в Європі, а також скорочення масштабів військових навчань.

Водночас в Росії заявляють, що не бачать жодного оптимізму в переговорах, які з 10 січня стартують у швейцарській Женеві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: