США готові обговорювати з Росією нерозміщення ракет в Європі – Washington Post

Читать на русском
Вашингтон налаштований на діалог і готовий вислухати Москву за умови того, що протилежна сторона почує позицію США і зробить висновки.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Під час серії переговорів з Росією 10-13 січня США можуть запропонувати у якості теми для обговорення питання розміщення ракет в Європі, а також скорочення масштабів військових навчань.

Про це повідомляє американське видання Washington Post з посиланням на власні джерела.

Так, за даними видання, на переговорах з Росією США готові обговорити питання розміщення ракет і скорочення масштабів військових навчань в Європі. Ці питання дуже турбують Москву. Також США хочуть з'ясувати, чи піде Кремль на деескалацію біля кордонів України, або висунуті вимоги - це тільки спроба затягнути переговори перед підготовкою військового вторгнення в Україну.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

В цілому, зазначає видання, Вашингтон налаштований на діалог і готовий вислухати Москву за умови того, що протилежна сторона почує позицію США і зробить висновки.

Раніше американський телеканал NBC News з посиланням на власні джерела повідомив, що США поряд з узгодженням нового пакету військової допомоги Україні налаштовані на те, щоб знизити присутність російських і американських військ у Східній Європі, про що і говоритимуть з РФ на переговорах 10-13 січня.

Пізніше в Держдепартаменті заявили:інформація телеканалу про те, що під час переговорів з Росією говоритимуть про взаємне скорочення військ в Східній Європі є помилковою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: