Литва та Польща закінчили будівництво газопроводу GIPL

Читать на русском
Будівництво газопроводу GIPL, що йде з Литви до Польщі, завершилося. Трубопровід повністю заповнений газом.
ritmeurasia.org

Будівництво газопроводу GIPL, що йде з Литви до Польщі, завершилося. Трубопровід повністю заповнений газом.

Про це повідомляє пресслужба оператора газотранспортної системи Литви Amber Grid.

Вони зазначають, що попри глобальні та локальні виклики, їм вдалось реалізувати задуманий проєкт. Весь трубопровід довжиною 165 кілометрів до польського кордону заповнений газом. Конкретну дату його запуску оголосять після узгодження з польським оператором газотранспортної системи, коли будівництво всієї сполучної інфраструктури підготують до запуску.

Будівництво газопроводу GIPL, що йде з Литви до Польщі, завершилося. Трубопровід повністю заповнений газом.
ritmeurasia.org

«Наш план і стратегічний енергетичний проєкт Литви на 116 мільйонів доларів завершено. До кінця 2021 року ми завершили будівництво трубопроводу GIPL», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що будували трубопровід з 2020 року. Він з'єднає прибалтійські країни і Фінляндію з газовою мережею Євросоюзу. Крім того, GIPL збільшить доступ до альтернативних джерел газу в регіоні, а також забезпечить безпеку постачання блакитного палива і конкуренцію.

Ціна на газ у 2022 році: чи є шанс втримати тарифи на нинішньому рівніЧи є можливість втримати тарифи на газ на нинішньому рівні, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Нагадаємо, «Газпром» 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про старт заповнення газом першої нитки ПП-2 стало відомо на початку жовтня. Після цього Федеральне мережеве агентство ФРН отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора. Проте сертифікацію було призупинено.

Німецький регулятор заявив, що рішення про сертифікацію російського трубопроводу «Північний потік-2» не буде ухвалено у першій половині 2022 року.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що додаткові обсяги російського газу почнуть надходити в Європу відразу після запуску «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: