У Німеччині допустили повну зупинку «Північного потоку-2» через загрози Україні

Читать на русском
Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Хабек допускає можливість зупинення проєкту через загрози Україні.

Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Хабек вважає, що питання схвалення газопроводу «Північного потоку-2» має вирішуватися відповідно до закону. Але він допускає можливість зупинення проєкту.

«Це означає, що, дивлячись на ситуацію на сході України та нарощування там російських військ, доведеться ухвалювати політичні рішення, які санкції можуть бути застосовані у разі виникнення нового гострого конфлікту», - заявив Хабек, пише DW.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

За словами Хабека, будівництво газопроводу може відвернути увагу Заходу від України як країни, яка здійснює транзит газу. Цьому потрібно протидіяти, підтримуючи перехід Києва на відновлювані джерела енергії, сказав він, додавши, що міністерство, яке він очолює, виділить на ці цілі 150 мільйонів євро.

Нагадаємо, очільник «Нафтогазу» Юрій Вітренко назвав ймовірним те, що російський «Північний потік-2» не запустять взагалі.

Також ми писали, що віцеканцлер Німеччини назвав «Північний потік-2» геополітичною помилкою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: