Іран ретельно приховує інформацію щодо катастрофи МАУ – прокуратура

Читать на русском
Іран ігнорує запити України щодо міжнародної правової допомоги в рамках розслідування катастрофи літака авіакомпанії МАУ над Тегераном та приховує інформацію.
фото Офіс генпрокурора

Іран ігнорує запити України щодо міжнародної правової допомоги в рамках розслідування катастрофи літака авіакомпанії МАУ під Тегераном та приховує інформацію.

Про це повідомляє сьогодні Офіс генерального прокурора.

Роковини катастрофи МАУ: як відбуваються переговори з Іраном і що обіцяють українські політикиРік тому поблизу Тегерана був збитий пасажирський літак МАУ. Слово і діло нагадує, що зараз з розслідуванням і що обіцяли українські політики.

Як зазначили у прокуратурі, за два роки Україна надіслала 26 міжнародних запитів до різних країн, водночас Іран продовжує фактично ігнорувати їх. А нещодавно Іран порушив домовленості, не виконавши обіцянку надати можливість ознайомитись українським прокурорам із матеріалами справи.

«Ретельно приховуються імена та посади обвинувачених осіб та дії, які ставляться перед кожним із них. Втім, я хочу запевнити, що ми рухаємось уперед у нашому кримінальному провадженні. І ми не єдині у цій боротьбі за справедливість», - заявив заступник генпрокурора Максим Якубовський.

Нагадаємо, катастрофа літака МАУ сталася 8 січня 2020 року, коли Іран збив український боїнг, взявши його за ворожий об'єкт. На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі 176 людей загинули.

Тільки 11 січня Іран офіційно визнав, що припустився «людської помилки», випустивши ракети в літак МАУ.

Нещодавно Канадський суд визнав терактом збиття літака МАУ під Тегераном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: