В Ірані розпочалися слухання у справі про катастрофу літака МАУ

Читать на русском
В Іранському військовому суді розпочалися слухання про катастрофу українського пасажирського літака у 2020 році, коли загинули 176 людей.
Getty Images

В Іранському військовому суді розпочалися слухання щодо катастрофи українського пасажирського літака у 2020 році, коли загинули 176 людей. При цьому досі Україні так і не надали запитані документи.

Про це повідомила пресслужба МЗС України у понеділок, 22 листопада.

Данилов вважає загибель літака МАУ над Іраном терактомТегеран міг піти на навмисне знищення українського літака з необхідності відвернути увагу громадськості країни, вважає секретар РНБО

Перше засідання відбулося у неділю.

«Міністерство закордонних справ України прийняло до відома інформацію про початок слухань у військовому суді Ірану про збиток літака Міжнародних Авіаліній України (PS 752), перше засідання якого відбулося 21 листопада 2021 року у Тегерані. Міністерство закордонних справ України висловлює подяку за запрошення Посла України взяти участь у цьому засіданні», - йдеться у повідомленні.

У той же час, дипломати заявили, що станом на сьогодні, запити про міжнародну правову допомогу в кримінальному провадженні, надіслані українською стороною до компетентних органів Ірану, не виконані в повному обсязі, документи та інформація, що запитуються, не надані іранською стороною.

«У зв’язку з цим вважаємо недоцільною участь Посла України в Ісламській Республіці Іран у формальному судовому засіданні, де буде зачитано обвинувальний акт», - додали в МЗС.

Як уточнює Associated Press, на засіданні в неділю були присутні десять військових різних рангів, підозрюваних у скоєнні цього злочину, а також сім'ї жертв та юристи. Вони представляють 103 офіційних позивача щодо катастрофи літака МАУ PS752.

Суд заслухав заяви юристів сімей загиблих. Дату наступного засідання буде оголошено пізніше.

Нагадаємо, Україна висловлювала бажання потрапити на засідання суду в Ірані. Також повідомлялося, що у своєму звіті про катастрофу Канада засудила дії Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: