Росія і Білорусь заявили про готовність розгорнути війська в Казахстані – ЗМІ

Читать на русском
Найближчим часом перші підрозділи сил ОДКБ, в рамках якої повинен прибути військовий контингент РФ і Білорусі, почнуть розгортання на території Казахстану
Фото з місця подійReuters

Росія і Білорусь заявили, що повністю готові розгорнути свої війська в Казахстані в рамках «миротворчої місії», ініційованої президентом країни Касим-Жомартом Токаєвим через масові протести проти уряду.

Про це повідомляє УНІАН.

«Повідомляється про готовність до відправки в Казахстан в рамках миротворчої місії ОДКБ підрозділів 45-го полку ВДВ і військовослужбовців центру ССО Сенеж ЗС РФ, а також бійців 103-ї повітряно-десантної дивізії ЗС Білорусі» - пише видання з посиланням на джерела в Telegram.

Старим тут не місце: до чого може призвести газовий бунт у Казахстані і до чого тут УкраїнаАнтиурядові мітинги в Казахстані можуть мати вплив і на ситуацію в Україні, подробиці читайте в матеріалі.

Відзначається, що вже найближчим часом перші підрозділи сил ОДКБ, в рамках якої повинен прибути військовий контингент РФ і Білорусі, почнуть розгортання на території Казахстану.

Нагадаємо, у Казахстані тривають протести, у містах штурмують адміністрації. У столиці Казахстану Нур-Султані ввели надзвичайний стан. В Алмати почалася антитерористична операція, на вулицях йдуть бої.

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ), до складу якої входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан і Вірменія, направить війська в Казахстан за запитом президента Касим-Жомарта Токаєва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: