Група українців не змогла вилетіти з Казахстану – МЗС

Читать на русском
Група українців не змогла вилетіти рейсом Алмати - Київ через припинення роботи аеропорту. Ситуацію моніторить МЗС.
фото з відкритих джерел

Група українських громадян напередодні не змогла вилетіти рейсом Алмати - Київ через припинення роботи аеропорту. Ситуацію взяло на контроль Міністерство закордонних справ України.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко 6 січня, передає УНН.

Протести у Казахстані: влада підтвердила загибель десятків демонстрантівУ місті Алмати, в Казахстані, десятки людей загинули внаслідок нападів на урядові будівлі. Про це повідомили у департаменті поліції міста.

«Вчора ввечері група українських громадян не змогла вилетіти рейсом Алмати – Київ через припинення роботи аеропорту. Дипломати допомогли українцям з пошуком місць для нічлігу. Наразі посольство з'ясовує з адміністрацією аеропорту та авіакомпанією можливість здійснення зазначеного рейсу, підтримує зв'язок з пасажирами», - розповів Ніколенко.

За його словами, за інформацією МЗС, аеропорт Нур-Султан працює в штатному режимі. Сьогодні планується рейс до Києва.

Ніколенко наголосив, що міністерство уважно стежить за розвитком подій у Казахстані. Посольство України у Нур-Султані перейшло на цілодобовий режим роботи. У разі загрози життю чи безпеці, українці можуть звернутися за допомогою за номером телефону: +7 705 755 66 10 або електронною поштою: [email protected].

Як повідомлялося, у середу в Казахстані під час масштабних мітингів протестувальники взяли під контроль аеропорт Алмати. Згодом з'явилася інформація, що аеропорт звільнили, його роботу мають намір повернути до штатної. Однак ряд авіакомпаній скасували рейси до Алмати.

Нагадаємо, мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Мангістауській області. Вони переросли у масові протести, уряд пішов у відставку. Під час акцій протестів загинули десятки мітингувальників.

Також повідомлялося про загиблих силовиків.

ОДКБ 6 січня розпочала введення військ до Казахстану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: