Названо кількість убитих у всьому світі журналістів за рік

Читать на русском

Міжнародна федерація журналістів оприлюднила результати власного щорічного моніторингу ув'язнених та вбитих журналістів.
Фото: bykvu.com

Міжнародна федерація журналістів оприлюднила результати власного щорічного моніторингу ув'язнених та вбитих журналістів.

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України, публікуючи дані МФЖ.

«Суд» у Криму продовжив арешт політв'язня журналіста ЄсипенкаСуд в окупованому Криму продовжив до 18 березня 2022 року утримання під арештом обвинуваченого у виготовленні вибухівки журналіста Владислава Єсипенка.

«За 2021 рік у всьому світі було вбито 45 журналістів, а 365 досі перебувають за ґратами. Показники Європи, на жаль, теж невтішні. За статистикою Європейської федерації журналістів (ЄФЖ), лише у Європі минулого року було вбито 6 журналістів, ще 95 перебувають у в'язницях», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Європі кількість вбивств у 2021 році зросла утричі порівняно з попередніми двома роками. Там минулого року Міжнародна та Європейська федерація журналістів зафіксували 6 убивств журналістів.

Крім того, значно зросла кількість випадків фізичного насильства. У 2021 році на Спеціалізовану платформу Ради Європи із захисту журналістики внесли 242 серйозні порушення свободи преси, у тому числі 74 випадки фізичних атак. Найбільші хвилі насильства були зафіксовані у Туреччині, Франції, Україні, Греції, Грузії, Іспанії та Нідерландах.

Нагадаємо, у Білорусі силовики затримали журналіста «Радіо Свобода».

В Одесі продавець піротехніки напав із ножем на журналістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: