Журналісти знайшли елітне майно печерської судді, яку обшукувало НАБУ

Читать на русском

Українські журналісти знайшли житловий будинок під Києвом і кілька транспортних засобів столичної судді, в якої проводилися обшуки.
Тетяна Ільєва

Суддя Печерського районного суду Києва Тетяна Ільєва, в якої детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук, має дорогий маєток під Києвом та користується дорогими позашляховиками.

Про це йдеться в сюжеті Bihus.info.

За даними журналістів, у Ільєвої у Хотянівці є двоповерховий маєток загальною площею 264 квадратні метри. На тій же території добудовують ще один будинок, який менший за площею. У декларації судді вказано, що будівництво маєтку коштувало лише 1,8 млн грн. Але офіційно і цих грошей у судді не було, тож, в момент, коли будівництво вже велося, Ільєва задекларувала спочатку 1 млн грн, а потім ще 1,5 млн грн у якості нібито подарунків від матері.

Ільєва-старша живе у Могилів-Подільському. Зі слів місцевих мешканців, жінка продає пиріжки на місцевому ринку. Окрім торгівлі матір судді займається фермерством і має у користуванні близько 50 гектарів землі. Але за 10 років ця діяльність офіційно принесла їй трохи більше 20 тисяч доларів.

Земля під будинком, де живе родина судді, також дісталася як подарунок. 24 сотки у Хотянівці, які на ринку коштують орієнтовно 2,5 млн грн, Ільєвій нібито подарувала тітка. Остання також мешкає у Могилів-Подільському і за документами займається фермерством і торгівлею.

Окрім нерухомості родина судді володіє і дорогими автомобілями. Зокрема, на початку листопада суддя купила Range Rover. На сайтах з продажу такі авто коштують від півмільйона гривень. Цікаво, що Range цьогоріч став вже третім автомобілем Ільєвої. До цього суддя їздила на Mercedes G-класу і на BMW X5.

На доньку Ільєвої записаний Land Cruiser 200, вартість якого на ринку стартує з відмітки у 1,5 млн грн. На момент купівлі машини дівчина тільки закінчила навчання в університеті і співмірних доходів офіційно не мала. Пояснювати і коментувати походження коштів на дорогу нерухомість, авто і подарунки від матері Ільєва відмовилась.

Нагадаємо, НАБУ і САП провели обшук у кабінеті судді Ільєвої та її помічників. В органах припускають, що суддя могла незаконно зняти арешт з коштів обвинуваченого, якими потім заволоділи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: