В російських тюрмах незаконно утримують 9 громадянських журналістів – МЗС

Читать на русском
Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові. У російських тюрмах незаконно утримують 9 громадянських журналістів.
Укрінформ

Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові. У російських тюрмах незаконно утримують 9 громадянських журналістів.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України на сторінці у Facebook.

Зазначають, що в умовах тиску та репресій проти незалежної професійної журналістики у Криму, виник феномен громадянського журналізму. Мова йде про випадки, коли звичайні люди брали на себе виконання функцій ЗМІ, висвітлюючи справжню ситуацію в окупованому Криму.

«За свою громадянську позицію та журналістську діяльність, активісти зазнають переслідувань та потрапляють за ґрати, обвинувачення висуваються за терористичними статтями, що загрожує ув’язненням на терміни 20 і більше років», – йдеться в повідомленні.

Станом на сьогодні у російських тюрмах перебувають Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Осман Арифмеметов, Рустем Шейхалієв, Амет Сулейманов. А затриманий 10 березня журналіст «Крим.Реалії» Владислав Єсипенко під арештом.

Нагадаємо, в окупованому Криму затриманого українського позаштатного журналіста «Крим. Реалії» Владислава Єсипенка два дні катували струмом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: