Український журналіст Цимбалюк виїхав з РФ після виклику на допит

Читать на русском
Український журналіст Роман Цимбалюк понад 10 років працював у Москві для інформагентства УНІАН. Однак йому довелося залишити Росію задля власної безпеки.
Фото з Facebook

Український журналіст Роман Цимбалюк понад 10 років працював у Москві для інформагентства УНІАН. Однак йому довелося залишити Росію задля власної безпеки.

Про це він розповів в інтерв’ю hromadske.

Відомо, що журналіст залишив територію Росії після виклику на допит в місцеву прокуратуру. Його підозрюють у розпалення ворожнечі через проукраїнські висловлювання.

«Я виїхав із Російської Федерації, оскільки вважаю, що є загроза моїй особистій безпеці. Російська хунта, здається, себе проявила. І зараз нібито вони кажуть, що відкликали виклик на допит, але це не означає, що його не буде знову», – розповідає він.

У Києві після акції протесту побили журналіста: чи обіцяють політики якось захищати ЗМІВолодимир Зеленський обіцяв не допустити переслідування за критику влади, а Дмитро Разумков – вільний доступ журналістів в Раду.

Він також наголосив, що поки точно не відомо, чи завели на нього справу в прокуратурі. Наразі дуже мало інформації щодо цього, але журналіст вирішив не поспішати повертатись до Росії.

«Не хочу ставати заручником Кремля і чекати, поки мене обміняють. У нас і так там багато людей, яких треба витягнути», – додав Цимбалюк.

Нагадаємо, білоруські силовики затримали у Білорусі журналіста «Радіо Свобода» Олега Груздиловича, якого підозрюють нібито в організації масових заворушень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: