«Суд» у Криму продовжив арешт політв'язня журналіста Єсипенка

Читать на русском
Суд в окупованому Криму продовжив до 18 березня 2022 року утримання під арештом обвинуваченого у виготовленні вибухівки журналіста Владислава Єсипенка.
фото ТАСС/ facebook.com/denisovaombudsman

«Суд» в окупованому Криму за клопотанням «прокурора» продовжив на три місяці, до 18 березня, утримання під арештом обвинуваченого у виготовленні вибухівки кореспондента «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка.

Про це повідомляють «Грати» у понеділок, 13 грудня.

Українським політв'язням у РФ не надають меддопомоги – ДенісоваУ Ростовській області в СІЗО-3 Новочеркаська трьом українським політв'язням не надають медичної допомоги, попри те, що один із них потребує хірургічного втручання.

«Арешт Владислава Єсипенка залишається чинним і продовжується на три місяці — до 18 березня. Наступне засідання відбудеться 21 грудня», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, під час засідання «прокурор» несподівано заявив клопотання про зміну обвинувального висновку з «виготовлення вибухового пристрою на переробку».

Адвокат Дмитро Дінзе заявив, що захист має намір оскаржити рішення щодо продовження арешту Єсипенка. За його словами, підзахисний «не є соціально небезпечним злочинцем».

Також він просить врахувати погіршення стану здоров'я підсудного в СІЗО, де він не може отримати кваліфіковану медичну допомогу.

Адвокат Тарас Омельченко, протестуючи проти продовження арешту журналіста, зазначив, що докази у справі зібрані та всі свідки допитані, тож вплинути на них на волі Єсипенко не зможе.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова раніше повідомила, що українському журналісту у Криму загрожує 18 років ув'язнення.

Перед цим Єсипенку продовжували арешт у липні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: