Керувала обстрілами позицій ЗСУ: суд виніс вирок експрацівниці МВС

Читать на русском

Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив до 12 років ув'язнення колишню співробітницю МВС України, яка стала учасницею терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 4 січня.

У розвідці підрахували, скільки російських офіцерів та генералів перебуває в ОРДЛОВ ОРДЛО на постійній основі перебуває 600 до 800 російських офіцерів та генералів. За перебування на Донбасі вони отримують нагороди та підвищення по службі.

За даними слідства, уродженка Донецька із позивним «Корса» у 2014 році приєдналася до незаконного збройного формування «3-а окрема мотострілецька бригада «Беркут», створеного на основі так званої групи Безлера.

З того часу колишня співробітниця органів МВС України бере активну участь у терористичній діяльності. Спеціальне навчання військовій справі проходила у Росії.

На посаді командира артилерійського дивізіону у званні «полковник військ ДНР» вона безпосередньо керувала обстрілами позицій військовослужбовців Збройних сил України та добровольчих військових формувань реактивними системами залпового вогню БМ-21 «ГРАД» поблизу населених пунктів Іловайськ, Дебальцеве, Донецьк що призвело до масової загибелі людей.

Суд визнав «Корсу» винною за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) ККУ та призначив їй 12 років в'язниці.

Наразі засуджена ховається на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області, вона оголошена у розшук.

Нагадаємо, у грудні було затримано бойовика «ДНР» з підрозділу «Сомалі».

Також повідомлялося, скільки бойовиків «Л/ДНР» затримано з початку агресії Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: