Законопроєкти в Раді: скільки ініціатив було зареєстровано наприкінці 2021 року

Читать на русском

У Верховній раді за останній місяць 2021 року було зареєстровано 142 законопроєкти (у листопаді, для порівняння, було 125). Президент Володимир Зеленський вніс 12 законопроєктів, Кабінет міністрів – 36, нардепи – 94. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найактивніше займалися законотворчою діяльністю у грудні.

Володимир Зеленський у грудні зареєстрував законопроєкт про економічний паспорт українця, законопроєкт щодо підстав та порядку отримання та припинення громадянства України, а також кілька проєктів щодо ратифікації міжнародних угод.

Від уряду Дениса Шмигаля було 36 законопроєктів. Серед них зміни до Митного та Податкового кодексів, законопроєкт про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів, про географічні вказівки спиртних напоїв, про допоміжні репродуктивні технології.

Народні депутати в грудні внесли до Верховної ради 94 законопроєкти. Представники монобільшості брали участь у розробленні 62 ініціатив, найактивніше працювали «слуги народу» Георгій Мазурашу та Володимир Крейденко.

Депутати від групи «Довіра» долучилися до створення 34 законопроєктів, співавтором 13 з них став Геннадій Вацак. Нардепи від групи «За майбутнє» стали співавторами 28 законопроєктів, найбільше працював Сергій Мінько.

Члени фракції «Голос» працювали над 22 законопроєктами, «Опозиційної платформи – За життя» – 20, «Батьківщини» – 15, «Європейської солідарності» – 11.

Серед позафракційних нардепів Оксана Савчук поставила свій підпис під 4 законопроєктами, Олександр Дубінський та Руслан Стефанчук – під 3, Дмитро Шпенов та Олександр Юрченко – під 2.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, хто з нардепів зареєстрував за рік найбільше законопроєктів та скільки з них ухвалили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: