Корнієнко поквапився обіцяти, що законопроєкт про столицю ухвалять у 2021 році

Читать на русском
Розгляд законопроєкту про столицю залишили на 2022 рік. Нардеп Олександр Корнієнко поквапився обіцяти ухвалення ініціативи вже в 2021-му.
decentralization.gov.ua

Перший заступник голови парламенту Олександр Корнієнко не виконав обіцянку ухвалити до кінця 2021 року законопроєкт «Про місто Київ – столицю України».

Обіцянку він давав 8 жовтня, ще коли був членом фракції «Слуга народу», нагадує «Слово і діло».

В одному з інтерв'ю на запитання: «До кінця року ви ухвалите новий закон «Про столицю»? Корнієнко відповів: «Так, ми обіцяли».

Які обіцянки нардепи мають виконати у 2022 роціМарина Бардіна обіцяла підтримати ратифікацію Стамбульської конвенції, а Олександр Корнієнко – розмежувати посаду мера та голови КМДА.

Проте наприкінці року законопроєкт про столицю все ще очікував на друге читання. «Не було рішення не голосувати цьогоріч закон про столицю. Це сталося шляхом виключення, коли займалися пріоритетами», – пояснив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Він (законопроєкт про столицю – ред.) прийматиметься разом із законопроєктом про місцеві держадміністрації, бо вони один на одного «накладаються». Це ті два законопроєкти, які законодавчо завершуватимуть етап реформи децентралізації», – розповів спікер Руслан Стефанчук.

Таким чином, Корнієнко свою обіцянку провалив.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як у законопроєкті про столицю пропонують змінити управління Києвом.

Також ми розбиралися, чи потрібне Києву розмежування повноважень мера та голови КМДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: