Управління відходами: нардеп Бондаренко не виконав обіцянку запровадити нову систему до кінця 2021 року

Читать на русском
Слуга народу Олег Бондаренко не виконав обіцянку до кінця 2021 року запровадити систему управління відходами – потрібний законопроєкт ще не ухвалили.
sluga-narodu.com

Народний депутат від «Слуги народу», голова парламентського комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко не виконав обіцянку до кінця 2021 року запровадити систему управління відходами.

Таку обіцянку депутат давав 9 березня, нагадує «Слово і діло».

Сміттєпереробні заводи в Україні: коли і де мають з'явитисяСміттєпереробний завод до 2023 року повинен з'явитися у Львові, до 2022-го – в Хмельницькому.

«До кінця 2021 року ми запровадимо систему управління відходами. Тепер замість того, щоб створювати нові звалища, зможемо переробляти сміття та навіть заробляти на ньому. Законопроєкт №2207-1-д запроваджує такі ж правила поводження з відходами, як і в розвинених країнах Європи», – розповідав Бондаренко.

Але станом на кінець року законопроєкт про управління відходами, про який говорив нардеп, і завдяки якому мають запровадити систему, лише готувався до другого читання.

З огляду на це Бондаренко не виконав свою обіцянку.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, які зміни до законодавства обіцяють внести нардепи для вирішення «сміттєвих» проблем.

На інфографіці можна подивитися, скільки в Україні сміттєвих полігонів та сміттєзвалищ. Скільки в країні утилізують та зберігають відходів, дивіться тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: