Міндовкілля планує залучити інвесторів до проєктів з переробки відходів

Читать на русском
До проєктів з переробки відходів планують залучити інвесторів, але області самі визначатимуть, де розташовуватимуться сміттєпереробні потужності.
Слово і діло

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів планує залучити інвесторів до проєктів з переробки відходів.

Про це заявив глава міністерства Роман Абрамовський під час Конференції з питань реформ в Україні.

«Щоб зробити сферу управління відходами в Україні інвестиційно привабливою, нашій державі потрібно імплементувати вимоги Директиви 2008/98/ЄС в національне законодавство. Законопроєкт № 2207-1д направлений на ці цілі. Сподіваюся, що у вересні він буде схвалений Верховною радою», – наголосив Абрамовський.

Інтерв'ю міністра захисту довкілля Романа Абрамовського: «Видобувати бурштин стало невигідно»Міністр екології Роман Абрамовський в інтерв'ю Слово і діло розповів про доходи від законного видобутку бурштину, ситуацію з довкіллям в ОРДЛО і про законопроєкт про управління відходами.

За словами міністра, законопроєкт юридично закріпить статус регіональних планів управління відходами, у яких кожна область визначить місця розташування необхідних сміттєпереробних потужностей.

«Інвестор чітко зможе розуміти, де і в якому місці є потреби на переробну потужність, скільки відходів утворюється та які плани у місцевих громад. Фактично, це будуть інвест-кейси з прорахунком щорічного обсягу доставки відходів та гарантією щодо сплати за послугу з їхнього оброблення (утилізації)», – уточнив Абрамовський.

Нагадаємо, нещодавно міністр екології озвучив бюджет проєкту «Зелена країна».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: