Фінансова система України нині стійкіша, ніж у попередні роки – Нацбанк

Читать на русском
У Національному банку України стверджують, що наразі фінансова система стійкіша, ніж у попередні роки.
bank.gov.ua

У Національному банку України стверджують, що наразі фінансова система стійкіша, ніж у попередні роки.

Про це вказано на сайті НБУ.

Зазначимо, що НБУ затвердив пріоритетні напрями для досліджень до 2025 року.

«Фінансова система України сьогодні стійкіша, ніж у попередні роки. Навіть попри коронакризу, за підсумками 2020 року, банківська система в цілому була прибутковою та достатньо капіталізованою, про що свідчать оцінка якості активів та стрес-тестування. Результати ж банківської системи 2021 року демонструють рекордні прибутки», – йдеться в повідомленні.

Якими будуть інфляція, курс та обсяг ЗВР у найближчі роки: прогноз МінекономікиМінекономіки прогнозує на найближчі роки зростання курсу долара та середньої зарплати, зниження інфляції.

Водночас, з огляду на поточні виклики, для подальшого забезпечення фінансової стабільності НБУ планує дослідити моделі для цілей макропруденційної політики, детермінанти кредитування та вплив розвитку віртуальних активів на фінансову стабільність.

Раніше писали, що у 2022 році не варто очікувати того, що добробут українців значно зросте. Швидше, потрібно готуватися до падіння національної валюти та серйозного зростанню інфляції – яка вже цього року в річному вимірі склала 9,4%, що більше всіх прогнозів Національного банку України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: